Boost Bureau

Meer plezier in je leven    Meer resultaat in je werk

 

Vastgelopen communicatie

“Miriam is in staat om mensen de veiligheid te bieden om vastgelopen communicatie weer op gang te krijgen. Ze gaat daarbij flink de diepte in en zorgt zo voor echt inzicht en beweging. Ze doet dit heel integer en dat geeft alle betrokkenen vertrouwen in het proces en de uitkomst.”
Afdelingshoofd gemeente Medemblik, september 2020.

 

Coaching en procesbegeleiding in gemeente Langedijk

In de gemeentelijke organisatie van Langedijk vinden we gezondheid en balans werk / privé voor de medewerkers belangrijk.
Wanneer iemand niet optimaal functioneert, kijken we wat we daaraan binnen onze organisatie kunnen doen. En wanneer we daar intern niet (helemaal) uitkomen, schakelen we externe deskundigheid in. Dat kan bijvoorbeeld een bedrijfsarts zijn of een beroepskeuzeadviseur, een psycholoog, een mobiliteitsbureau of een persoonlijke coach! Vanaf 2004 werken we met 2 persoonlijke coaches, onze ‘huiscoaches’.
Eén daarvan is Miriam Mol.
meer...

 

Coaching

Iets teveel van het goede èn van het verkeerde op zowel het thuisfront als in de werksfeer, maakten dat mijn lijntje brak. Gefrustreerd doorgaan en aanrommelen werkt dan niet, dus moest er iets meer gebeuren.
Wat fijn dat zo n prachtig mens als Miriam, daar haar energie in wilde steken en mij als persoon onder de loep nam.
Vertelde wat ze zag en het mij ook zelf liet zien. Soms op een komische wijze dan weer als de kritische coach
.
meer…

In de afgelopen jaren heb ik het geluk gehad twee maal een ‘traject’ bij Miriam te mogen volgen. ‘Mogen’ van mijn werkgever en ‘mogen’ van mijzelf. En geluk omdat ik Miriam als coach heb mogen ervaren.De werkwijze van Miriam is mij zeer goed bevallen. De professionele kant van die werkwijze is voldoende op haar site terug te vinden. De persoonlijke touch die zij daaraan geeft is voor mij vooral van invloed geweest op de mate van mijn waardering van beide trajecten. Het moet klikken met een coach om het uiteindelijk als een succesvol traject te kunnen benoemen.
meer ...


Mijn relatie eindigde. Een dieptepunt in mijn leven. Chaos, onrust, zorgen, slapeloosheid. Op werkgebied hield ik mij ook niet meer staande. Ik realiseerde me dat ik ook iets had voor mezelf om aan te werken. Zowel in werk- als privésituaties. Via mijn werkgever mocht ik hiermee aan de slag bij Miriam, die ik al kende van een training die ik eerder bij haar volgde. Ik had er vertrouwen in dat zij mij op de goede weg kon helpen.
meer…

Onze eerste afspraak… Enigszins onzeker bel ik aan bij Miriam. Wat zal er de komende tijd achter die deur gaan gebeuren? Niet voor niets heb ik een afspraak gemaakt met Miriam. Als communicatieadviseur moet ik snel kunnen schakelen en mijn eigen gedachten zitten me daarbij de laatste tijd behoorlijk in de weg. Het werk stapelt zich op en ik heb de energie niet meer om het aan te pakken. Maar hoe zou een gesprek met Miriam dat nou kunnen oplossen?
meer…

De aanleiding Miriam Mol te benaderen was mijn ontevredenheid in mijn werk. Een familielid van mij had zelf goede ervaringen opgedaan met Miriam en adviseerde mij contact met haar op te nemen.
De sfeer was meteen aangenaam. Een fijne plek met een prachtig weids uitzicht. En in het contact met Miriam ervoer ik meteen vertrouwen.  
De vraag die mij bezighield en waar ik een antwoord op zocht, was of mijn werkomgeving of ikzelf de oorzaak van mijn onvrede was. De coachvraag zag ik als een loopbaan vraagstuk.
meer…

De 7 successen van effectieve coaching door Miriam
meer…

Donderdag 27 mei 2010. Deze dag staat in mijn geheugen gegrift. Deze dag had ik van mijn werk een cursus financiën. Ik was al opgestaan met flinke hoofdpijn, maar toch naar deze cursus gegaan. Tussen de middag had ik een afspraak met twee burgers welke een klacht hadden. Dus daarheen gereden en het gesprek gevoerd. Dit was geen leuk gesprek. Ik liet het ook helemaal binnenkomen. Eenmaal in mijn auto heb ik zo ontzettend zitten huilen, ik was helemaal leeg. Eerst nog naar de cursus gereden, maar daar aangekomen toch maar naar huis gereden en mijn bed ingedoken. Slapen!
meer…

Tegen dingen aanlopen in je werk is één ding; je werkcoach uiteindelijk privé inschakelen voor echtscheidingsperikelen is een tweede…..
meer...

Ik heb veel zeer indringende gesprekken met Miriam gevoerd. Eerst al enkele jaren geleden en nu de afgelopen anderhalf jaar opnieuw, met korte en lange tussenposen. Miriam heeft een heel prettige persoonlijkheid. Ze is vriendelijk, doortastend, communicatief en professioneel. Haar werkruimte, met uitzicht op de landerijen, gaf rust en alle ruimte om me te concentreren op de dilemma’s waar ik mee zat.
meer...

Een arbeidsconflict dat al jaren geleden is opgelost, plezierige werkrelaties maar toch steeds weer die plaatsgebonden gevoelens van argwaan, oppassen en onzekerheid. Bij tijden zo hevig dat ze mijn functioneren wel beïnvloeden.  Analytisch redenerend kom ik er niet uit. Er is blijkbaar een probleem waar ik zonder hulp geen vat op krijg.
meer...

Via mijn werk ben ik bij Miriam terecht gekomen. De balans was uit mijn leven. Samen met Miriam begon de zoektocht om een nieuwe balans te vinden, oftewel weer in mijn kracht komen.
meer...

Ik kwam bij jou omdat ik me vaak onzeker voelde over vooral mijn communicatie. Het gevoel te hebben niet altijd alert te zijn. Vaak later bedacht wat ik had kunnen zeggen. En vanuit dat gevoel ook onzeker te zijn in wie ik “ben”. Dit gevoel van onzekerheid had ik sterker ten opzichte van mijn moeder en van mijn partner. En soms ook bij collega’s.
meer...

Bij Miriam Mol ben ik aangemeld om mijn communicatieve vaardigheden bij te schaven.
Het coachingstraject was niet mijn eigen keuze, maar ik heb er al snel voor gekozen om het wel mijn persoonlijke traject te laten worden.
meer...

Op een gegeven moment merkte ik dat ik door de toename van mijn verantwoordelijkheid in mijn werk en de werkdruk die dit met zich meebracht , ik het moeilijk vond om grenzen te stellen en keuzes te maken.
meer...

 

Management coaching

Wij zijn bestuurders van een middelgrote onderwijsgroep: 500 personeelsleden, 23 locaties en een jaaromzet van 20 miljoen.
Wij hebben ons georiënteerd op de organisatieontwikkeling. Dit komt voort uit het feit dat onze onderwijsgroep een jonge, ambitieuze, lerende organisatie is, die zich bewust is dat er voor leren meer nodig is dan persoonlijke opvattingen.  Leren vindt plaats vanuit een relatie met de ander.
meer...

 

Procesbegeleiding en communicatietraining

“Reorganiseren”, “Outsourcing”, “Samenwerken in de regio”. Zomaar wat onderwerpen die spelen binnen een gemeentelijke organisatie. Gemeentelijke organisaties zijn volop in beweging.
Binnen onze gemeentelijke afdeling Openbare Werken wordt voor de buitendienst de samenwerking gezocht met een aantal omliggende gemeenten. Daarbij worden allerlei verschillende organisatiemodellen onderzocht. Een leuk en nuttig proces, maar wat betekent het voor de medewerkers die het aan gaat?
Mede door mijn goede ervaringen in een persoonlijk managementcoachingtraject bij Miriam, heb ik haar de vraag gesteld of zij ons daarbij kon helpen. En dat hebben we geweten!
meer...

 

 

 

Resultaat door reflectie

“Mensen veranderen niet door wat ze anderen horen zeggen maar door wat ze zichzelf horen zeggen” Blaise Pascal.