Boost Bureau

Meer plezier in je leven    Meer resultaat in je werk

Elk levensverhaal verdient het om verteld te worden. En ik gun het elke dierbare om dat verhaal te kunnen beluisteren.
Zo kwam ik op het idee met mijn schoonvader een gesprek te voeren waarin we terugblikten op zijn leven tot nu toe. “Hoe is zijn leven verlopen, waar kijkt hij met tevredenheid op terug, wat was er lastig en misschien wel pijnlijk? Wat gunt hij zijn kinderen en wat waardeert hij speciaal in hen?”
Het is een prachtig gesprek geworden. Ik heb het opgenomen en na afloop op een CD gezet. Nadat hij het eerst zelf had beluisterd, wilde hij het ook aan zijn kinderen geven. Zij hebben inmiddels allemaal een CD van hem gekregen.
DSC 5792 3Zijn verhaal, verteld in zijn eigen woorden, met zijn eigen stem.

Mijn eigen ouders zijn al lang geleden gestorven. Nu, na deze ervaring met mijn schoonvader, zou ik het achteraf ook erg waardevol hebben gevonden als ik nog eens naar hun stem en verhaal had kunnen luisteren.
Zo kwam ik op het idee om ook anderen de gelegenheid te bieden hun (levens-)verhaal te vertellen en vast te leggen. Door mijn beroep (psychosociaal therapeut en mediator) ben ik in staat nét even wat andere en soms diepere vragen te stellen. Bovendien ben ik gewend aan het voeren van vertrouwelijke gesprekken. U zult merken dat het voeren van een gesprek met mij heel natuurlijk verloopt. Ik krijg vaak te horen dat men een vertrouwde en veilige sfeer ervaart in de gesprekken met mij. Vanuit mijn diepe belangstelling voor mensen en hun verhaal, is dat voor mij eigenlijk heel vanzelfsprekend.

Ik wil u graag informeren over de mogelijkheid om ook zelf uw verhaal met mij te delen.
Als u dat wilt, kom ik naar u toe, maken we kennis en voeren een gesprek van ongeveer een uur. Na afloop zet ik de opname in zijn geheel op CD en stuur die naar u op. Als u dat leuk vindt kan ik ook een foto van u maken om de voorkant van het CD-doosje mee op te sieren. Daarna wis ik het gesprek met u van de band.  

De kosten voor het voeren van het gesprek en het overzetten op een CD (eventueel met foto) bedragen € 121,- (incl. 21% btw).
Woont u in Purmerend, Alkmaar, Heerhugowaard, de Beemster, de Schermer, Hoorn of een andere plaats binnen een straal van 20 kilometer van Schermerhorn, dan breng ik geen reiskosten in rekening. Als mijn reisafstand groter dan 20 kilometer is, breng ik voor die extra kilometers een vergoeding van 19 cent per km in rekening.

Als u geïnteresseerd bent en ook zo’n persoonlijke herinnering wilt maken, nodig ik u uit contact met mij op te nemen.

Wie weet tot ziens, een warme groet van

Miriam Mol

adobe pdf file icon download tekst

 

 

Resultaat door reflectie

“Mensen veranderen niet door wat ze anderen horen zeggen maar door wat ze zichzelf horen zeggen” Blaise Pascal.