Boost Bureau

Meer plezier in je leven    Meer resultaat in je werk

De 7 successen van effectieve coaching door Miriam

  1. Meer zelfvertrouwen en uitstraling. Door me bewuster te zijn van het belang van mentale aanwezigheid straal ik in gesprekken in de organisatie meer uit en wordt serieuzer genomen.
  2. Toegenomen assertiviteit. Door beter te luisteren naar mijn eigen gevoel ben ik beter in staat in het hier en nu te reageren op wat er gebeurt. Zo voorkom ik dat ik na een gesprek denk ‘dit had ik moeten zeggen’.
  3. Meer volwassenheid. Door meer inzicht in mijn reactiepatronen heb ik meer controle over hoe ik reageer en weet ik dat het beter is mentale zelfsabotage te vermijden.
  4. Ruimte in durven nemen. Oude gedragspatronen verhinderden dat ik volwaardig gesprekspartner was. We hebben deze geanalyseerd en er nieuwe voor in de plaats gezet.
  5. Meer inzicht in het effect en gebruik van non-verbale communicatie. We hebben veel geoefend en gewerkt aan het effect van ademhaling, stemgebruik en fysieke houding op het verloop van communicatie.
  6. Aandacht kunnen en willen geven aan de ander. Dan treden er minder verstoringen op in de communicatie.
  7. De confrontatie met mezelf aan durven gaan. Veel van de vorige 6 punten hebben hun oorsprong in ervaringen uit mijn verleden. En die geven geen garantie voor toekomstig succes. Samen met Miriam heb ik die ervaringen geanalyseerd en hanteerbaar gemaakt. Dat was een confronterend en soms pijnlijk proces. Maar het was wel nodig en helpt enorm om succesvol en gelukkig te zijn in werk en leven.

 

terug

Resultaat door reflectie

“Mensen veranderen niet door wat ze anderen horen zeggen maar door wat ze zichzelf horen zeggen” Blaise Pascal.