Boost Bureau

Meer plezier in je leven    Meer resultaat in je werk

Donderdag 27 mei 2010. Deze dag staat in mijn geheugen gegrift. Deze dag had ik van mijn werk een cursus financiën. Ik was al opgestaan met flinke hoofdpijn, maar toch naar deze cursus gegaan. Tussen de middag had ik een afspraak met twee burgers welke een klacht hadden. Dus daarheen gereden en het gesprek gevoerd. Dit was geen leuk gesprek. Ik liet het ook helemaal binnenkomen. Eenmaal in mijn auto heb ik zo ontzettend zitten huilen, ik was helemaal leeg. Eerst nog naar de cursus gereden, maar daar aangekomen toch maar naar huis gereden en mijn bed ingedoken. Slapen!

De volgende dag was een vrijdag. Eenmaal op het werk voelde ik me niet goed. Nog steeds hoofdpijn, ik zag er scheel van. Een collega vroeg mij of ik me wel goed voelde. Ik vertelde haar dat ik ontzettende hoofdpijn had. Ze vroeg me waarom ik dan op mijn werk zat. Ga naar huis, naar je bed, even uitrusten. Ik ben tussen de middag naar huis gegaan en ben er vervolgens 8 weken uitgeweest. Helemaal uitgeblust.

Je verwacht niet dat het je overkomt, ik voelde het ook niet echt aankomen. Was wel moe, maar dat kwam door de drukte op het werk. Collega tijd uit de roulatie, veel overnemen dus. Een nieuwe baan waarin ik nog veel moest leren, kortom excuses genoeg!

Na een paar weken werd ik iets rustiger. Vanuit mijn werk werd voorgesteld om een coachingstraject in te gaan. Dat wilde ik wel, het werd tijd dat ik mezelf eens onder handen nam.
Zo kwam ik bij Miriam terecht.

Het klikte direct goed tussen ons. Voelde dat ik mezelf kon zijn, maar ook alles kon zeggen.
Stap voor stap leerde ik meer over mezelf. Het kwam niet alleen door het werk dat ik zo langs mezelf heen liep, het kwam door de manier waarop ik met zaken omging, zakelijk en privé.
Ik gaf mensen het idee gaf dat ik alles wel kon en wilde doen. Besliste ook gewoon voor een ander, omdat ik in mijn hoofd dacht dat mensen dat van mij verwachtten. Alles met een lach, een goed masker om alles te verbergen, daar was ik goed in. Maar wat kwam ik daarmee bedrogen uit.

Miriam leerde me om bij vragen van anderen eerst eens bij mezelf af te vragen: “Is dit wel voor mij? Moet ik er iets mee?” Maar ook te kijken naar hoe ik met mensen in mijn omgeving omging.
Ik vertelde haar vaak, wij moeten dit en wij moeten dat, maar hoe kun je nu voor een ander spreken? Miriam vroeg mij: “Wil men dit zelf ook wel?” Leer spreken vanuit jezelf en niet voor een ander. Door in het meervoud te spreken raakt het mensen niet, spreekt het mensen niet aan, mensen vinden het niet belangrijk. Door aan te geven wat je zelf belangrijk vindt en hoe jij je ergens onder voelt, zul je mensen meer raken en heb je contact met mensen. Doordat ik in de comfortzone van WE zat, hadden mensen geen idee hoe ik me voelde en wat het met mij deed.

 

terug

 

 

Resultaat door reflectie

“Mensen veranderen niet door wat ze anderen horen zeggen maar door wat ze zichzelf horen zeggen” Blaise Pascal.